Praktikus információk szalagavatós ruhabérléshez

Gyakran ismételt kérdések: Összeállítottunk egy listát azokról a gyakran felmerülő kérdésekről, amelyek a hozzánk ruhabérlésre érkezőkben felvetődik. Reméljük, hasznosnak találod őket.

Mikor érdemes elkezdeni a báli, szalagavatós ruha kiválasztását?

Érdemes már akkor, amikor az iskola megadja az esemény dátumát. Ez ideális esetben kellő időt hagy a megfelelő ruha kiválasztására.

Kell-e fizetni a ruhapróbáért?

Szalagavatós ruha esetében az első ruha felpróbálása ingyenes, további ruhák felpróbálása esetén 5000 forintot kell fizetni, de ezt az összeget foglalás esetén beszámítjuk a ruha kölcsönzési árába.

Jöhet-e kísérő a próbára? Ki kísérjen el?

Mindenképpen jó, ha segít neked valaki a döntésed meghozatalában. Lehet szülő, testvér, jó barát, de maximum két fő érkezzen rajtad kívül, mert így tudunk kényelmesen kiszolgálni.

Szükséges időpontot foglalni előzetesen?

Időpontfoglalás nélkül is benézhetsz hozzánk, de érdemes előre egyeztetni az érkezésedet, mert így jobban rád tudunk koncentrálni.

Próbálhatunk-e egyszerre a barátnőimmel?

Szeretjük a csoportos próbákat, sokkal jobb a hangulata, olyan, mint egy mini divatbemutatót, amiről akár képeket és videót is készíthetnek a résztvevők.

Milyen árban tudok szalagavatós ruhát bérelni a szalonban?

Szalagavatós ruháink díja 50.000-től 120.000 forintig terjed, a modelltől, mérettől, használatától függően.

Szükséges foglalót fizetni?

A kiválasztott ruhát a bérlési díj 50%-ért tudod lefoglalni arra a hétvégére, amikor a bált tartják. A foglaló a teljes bérleti díj összegéből levonásra kerül, a fennmaradó hátralékot a ruha elvitelekor kell kifizetned.

Mi a teendőm a bál előtt?

Az átvétel részleteit a szerződéskötéskor egyeztetjük, illetve ha szükséges, akkor a bált megelőző héten, telefonon beszéljük meg a teendőket (például, hogy mikor kell jönnöd a cipőddel a méretre igazító próbára)

Mi történik az igazító próbán?

A szoknya hosszát beállítjuk a bálon viselt cipőd sarkának magasságához és az alakodra szűkítjük, igazítjuk a ruhát. Ekkor választjuk ki a megfelelő méretű abroncsot és a kiegészítőt.

Elvihetem a főpróbára az abroncsot?

Igen, erre van lehetőség. Az igazító próba után az abroncsot oda tudjuk adni.

Mikor lehet elvinni a ruhát?

Jellemzően a bál előtti napon lehet átvenni a ruhát. Addigra elkészülnek a szükséges módosítások, kikeményítjük és kivasaljuk a ruhát és összekészítjük az elvitelre.

Ki veheti át és hogyan lehet szállítani a ruhát?

Ha nem volt szükség átalakításra, akkor nem kell személyesen eljönnöd a ruháért. Azonban, ha sok igazításra, alakításra volt szükség, akkor elvitelkor szoktunk kérni egy kontroll próbát, mindenki megnyugtatására.

Az elkészített ruhát ruhazsákban tudod szállítani (tartalmazza a kölcsönzési díj). A foglaláskor írt kétpéldányos szerződést mindenképpen hozd magaddal, mert ezen dokumentáljuk, hogy rendezted a hátralékot és átvetted a ruhát.

Elvitelkor kell kauciót fizetnem?

Igen. A ruhára 15.000 forintot, az abroncsra pedig 5000 forintot. Ez a biztosíték a számunkra, ha olyan kár keletkezik a ruhán, amit javítani kell. Ha pedig extra szennyeződés lesz a ruhán, akkor 10.000 forint extra tisztítási díjat leszünk kénytelenek felszámolni.

Meddig lehet nálam a ruha?

Egy hétvégén megrendezésre kerülő bálra jellemzően csütörtökön vagy pénteken adjuk ki a ruhákat és legkésőbb az azt követő hétfőn 12 óráig kérjük a ruha visszaszállítását.

Miért fontos, hogy a megbeszélt időpontig visszavigyem a ruhát?

Ha nem kapjuk vissza időben a ruhát, nem tudjuk előkészíteni a következő kölcsönzésre. Neked sem esne jól, ha nem lenne kéznél a ruha, amikor igazítópróbára jössz. Legyél pontos, hogy a következő bálozó időben megkapja álmai ruháját

Mikor kell késedelmi díjat fizetnem?

Abban az esetben számítjuk fel, ha hétfőn 18 óráig nem kapjuk vissza a kikölcsönzött ruhát. A késedelmi díj naponta 5000 forint.

Mit foglal magába a kölcsönzési díj?

A kiválasztott ruhát, az abroncsot, igény esetén ékszer övet, valamint tisztítást, keményítést, vasalást, ruhazsákot, vállfát

Módosítható-e a bérlés dátuma, ha az iskola egy másik időpontban rendezi meg a bált?

Igen és az időpont módosítás nem jár külön díjjal. A foglaló és a szerződés érvényes az új dátumra is. Viszont elfordulhat, hogy az új dátumra már foglalt az általad kiválasztott ruha, ebben az esetben segítünk neked egy újat választani.

Elveszik a foglaló, ha elállok a kölcsönzési szándékomtól?

A foglalóért vállaljuk, hogy félretesszük a ruhát számodra és nem adjuk ki másnak, így a foglalót nem tudjuk visszafizetni, ha meggondolod magad. Ezért arra kérünk, csak abban az esetben foglalj le egy ruhát, ha már teljesen biztos vagy a döntésben. Mi nem sürgetünk, ha bizonytalan vagy nyugodtan kérd ki mások véleményét, hívd el és mutasd meg élőben neki a ruhát, erre biztosítunk lehetőséget.

Van-e lehetőség ruhacserére?

Igen! Ha az időpontra szabad az általad kiválasztott új ruha, akkor részünkről nincs akadálya.

Ki hozhatja vissza a ruhát?

Bárki visszahozhatja a ruhát, aki felhatalmazott a kaució összegének átvételére. Visszavételkor ellenőrizzük a ruha épségét és a hozzá tartozó kellékek maradéktalan meglétét. Ha minden rendben van a szerződésre rávezetjük, hogy rendben átvettük és a kauciót visszafizettük.

Van-e lehetőségem megvásárolni a szalagavatós ruhát?

Igen, ha a ruha annyira megtetszett, akkor meg is vásárolhatod.

Nagyobb méretben is lehet szalagavatós ruhát bérelni?

Igen, molett méretben is van báli ruhánk. És lehetőség van hátbetét kiegészítésre (nagyobbításra) is, melynek költsége 10.000 forint átalakítási és varratási díjjal jár.

Ha ingadozik a súlyom, okozhat problémát?

A ruháink legnagyobb része - 90% - fűzős hátmegoldású, ami lehetőséget biztosít a probléma áthidalására. Erre szolgál az igazító próba, hogy mindent az aktuális méreteidhez tudjunk igazítani.

Milyen sarka legyen a cipőnek, amit a ruha alatt viselek?

Tetszésed szerint, amelyik számodra megfelel.

IDŐPONT FOGLALÁS